De HBO-opleiding Personeelswerk doorliep Paul Westerman aan de Karthuizer Academie te Amsterdam, alwaar hij in 1986 afstudeerde.

In 1990 koos hij voor de vervolgstudie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Open Universiteit: doctoraaldiploma in 1996.

In 2001 heeft Paul de Masteropleiding Human Development aan de RijksUniversiteit Groningen met succes afgerond. Deze studie bestaat uit de postacademische leergangen Human Resources Strategy (in 1998 doorlopen), Verandermanagement (1999) en de Summer Academy te Cambridge (2000).

In 2000 en 2001 heeft Paul een wetenschappelijk onderzoek verricht naar de toepasbaarheid  van twee vormen van cognitieve therapie op werkgerelateerde psychische problematiek. Het eindrapport (gehonoreerd met een 8) is bij hem verkrijgbaar.

In 2006 heeft Paul de NIP - opleiding psychodiagnostiek afgerond. Het eindwerkstuk, gericht op assessments, is gehonoreerd met een 9. Begeleiders waren  dr. Wim Bloemers (OU) en drs. Wouter Lucassen (Meurs HRM, tevens COTAN-lid).

Nadien heeft Paul opleidingen gevolgd op het gebied van EMDR, Running Therapie en Familie-opstellingen.

In 2010 is Paul - na aanvullende studie en supervisie -  tevens geregistreerd als Arbeids- en Gezondheidspsycholoog NIP.

In 2011 startte Paul met de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut bij Loek Peute in Amsterdam.

Impressie Cambridge / St John's college:

New Court, Saint John's College